lördag 2 januari 2010

Sumering av 2009

I Mars köpte vi tomten och de var en känsla som inte gick att beskriva. Vi skulle äntligen efter flera år få planera för en bostad tillsammans. Skål för den tomten älsklingen min !

Den 22 Mars såg det ut så här på tomten och det började att närma sig våren. Oj vilken planering. Kunde knappt sova på nätterna och vi var helt galna och ville sätta i gång.
9 Maj satte Kent bultsaxen i staketet för att vi skulle kunna börja på att riva det lilla garaget som stod där. Oj, vilket jobb det var. Men allt går ju när man är så här lycklig att få tillträde till tomten. Men nu i efterhand så ser man vilket jobb oj oj oj... men så himla häftigt att få börja från början.

16 Maj då fälldes träden på tomten och det var mycke rötter och stubbar som skulle bort. Här håller min bror och Kent på för fullt.
Ytterligare container fick tas dit för att få bort allt bråte.
7 juni såg det som sagt ut så här.....
30 Juni var det det sista som skulle fixas innan pålningen skulle göras. Vi fyllde upp tomten över 1 meter för att det skulle bli bra. Tur att vi hade Lars (min systers man) och hans bror.
Lite tråkigheter har vi faktiskt haft. Richard har råkat ut för två olyckor. Här är när han sågade upp handleden. det var inge roligt vill jag säga men man lär sig av erfarenheterna.
31 Juli sattes första stenen på plats efter att vi fått plattan färdig.
Oj vad det hände grejer i juli. Hux flux på dessa veckor hade vi fått en övervåning.
Ja och här sitter redan balken där den ska. 25 september är detta och värsta högsommaren hade vi.
2 oktober har vi fått på takstolarna och håller på med detta för att få tätt till hösten ska komma. Vilken höst vi hade. Vi hade verkligen tur med vädret ... :)
29 oktober då hade vi fönster och dörrleverans som skulle sättas på plats.
Ja ni och så här ser det ut nu i december. Tak, fönster och mycke mycke mer är färdigt men än återstår mycket. Men vi ser ju att vi klivit över den andra halvan nu av allt bygge. Det är en underbar tid som vi har och det har gått bättre en vad vi anande men det är som vi säger väldigt väldigt mycke jobb med husbyggnation ska man veta.

och vi hade ALDRIG ALDRIG varit här där vi är nu med vårat älskade husbygge om vi inte hade haft sån otrlig hjälp av alla. Vi är så tacksamma över det och det går inte att beskriva våran tacksamhet till er alla .....
ETT STORT ÄLSKAT HJÄRTA TILL VÅRA NÄRA & KÄRA att ni ställer/ställt upp på oss

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar